Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
Lezing: Voeding en spiritualiteit
door
Arthur Labree
Arthur Labree
Iedereen heeft voeding nodig om zijn lichaam in stand te houden en zelfs de meest spirituele persoon heeft een lichaam. Toch denken we niet vaak na over de zin van voeding voor onze spirituele ontwikkeling. Eten doen we vaak zonder er bij na te denken. Of we denken juist dat onze voeding een probleem is, bijvoorbeeld als we naar de weegschaal kijken.
Er wordt heel wat gepubliceerd over voeding, gezondheid, diŰten en koken. Meer dan een mens in zijn leven kan lezen, meer dan een mens kan uitproberen. "Toch kun je met voeding de wereld veranderen", denkt Arthur Labree. En iedere verandering begint bij jezelf. De keuzes die we maken en wat we daarmee doen bepaalt de relatie met alles wat ons omringt.
Spirituele ontwikkeling wordt door Arthur Labree in de eerste plaats gezien als het ontwikkelen van een relatie met alles (wat ons omringt). Met een heel praktisch vertrekpunt en praktisch doel dus. Dat begint met het ontwikkelen van bewustzijn of bewust zijn. Zijn ervaring is dat dit eindeloos veel moeilijker is dan het op het eerste gezicht lijkt. De eenvoudigste principes zijn vaak het moeilijkste in de praktijk te brengen.
Arthur Labree (1965) verdiept zich al vele jaren in allerlei aspecten van voeding: eten, koken, voedingswaren, gezondheid en land- en tuinbouw. Hij was onder meer actief als veldbioloog bij de KNNV, als volkstuinder en volgde een opleiding tot natuurvoedingskok. Hij is geen specialist en werkte onder andere als docent, journalist, architect, onderzoeker en lesprogrammaco÷rdinator. In zijn middelbare schooltijd ontwikkelde Arthur belangstelling voor (westerse) filosofie en kunst. Later verdiepte hij zich in Oosterse filosofie (met name het boeddhisme) en moderne schilderkunst.
Datum: woensdag 13 februari 2013 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26
Kosten:
Entree gratis