Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
De (bijna-)dood ontrafeld
door Maureen Venselaar
Maureen Venselaar
Foto: © Maureen Venselaar
Maureen Venselaar houdt haar lezing over haar binnenkort te verschijnen boek met de titel De (bijna-)dood ontrafeld in het licht van de Fibonacci-code. Hoewel er veel verklaringen zijn over de (bijna-)dood, presenteert Maureen in dit boek een geheel nieuwe, samenhangende visie. De Fibonacci-code verschaft hierbij spectaculaire inzichten. Deze eeuwenoude code wordt weerspiegeld in al wat bestaat - dus ook in de bijna-doodervaring.
Nog nooit zijn alle kenmerken van de (bijna-)dood benoemd. In dit boek wordt uitleg gegeven over tien kenmerken die nog niet eerder bekend waren. Met de Fibonacci-code kunnen, naast deze tien kenmerken, waaronder het zien van een zandloper tijdens een bijna-doodervaring, ook de reeds bekende kenmerken, zoals het waarnemen van geluiden, kleuren en het zien van een groots licht aan het eind van de tunnel, worden verklaard.
De bijna-doodervaring dient ook als uitgangspunt voor de ontrafeling van het mysterie van het leven na de dood. De resultaten hiervan gelden voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing, cultuur of ras. Door de bijna-doodervaring wordt een tipje van de sluier opgelicht van wat ons te wachten staat op het moment dat wij 'heengaan'.
Maureen Venselaar studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. In haar werk als geestelijk verzorgster kwam zij in aanraking met vragen rondom leven en dood en met bijzondere ervaringen zoals de (bijna-)dood. Vanuit deze praktijkervaring is zij haar tienjarige literatuurstudie naar de (bijna-)dood begonnen. Zij geeft regelmatig lezingen.
Datum: woensdag 9 november 2011 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
Markt 21
Kosten:
Entree gratis
Uitgeverij Akasha: Akasha
foto