Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Muziek en communicatie
door Ben van der Linden
Ben van der Linden
Ben van der Linden kreeg zijn eerste klassieke pianolessen bij Arnold Vranken aan de Schiedamseweg in Vlaardingen.
Met de opkomst van de popmuziek richtte hij de schoolband op van het Spieringshoek Lyceum te Schiedam, na de schooljaren gevolgd door het Trio Ben van der Linden, ondersteund door privélessen bij Louis van Dijk thuis, wiens enige leerling hij was. Dat leidde uiteindelijk tot zijn pianostudie bij Jaap Callenbach aan het Rotterdams Conservatorium, gevolgd door een periode van tweeŽnhalf jaar als pianist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Hij volgde daarna een opleiding Elektronische muziek bij CEM en een jazzcursus bij Chick Corea. Hij belandde vervolgens in de theaterwereld, waar hij programma's maakte met chansonnière Della Bosiers, het Peter Blanker Consort, Liselore Gerritsen, Fons Jansen, violist Christiaan Bor, Conny Vandenbos, cineast Bob Rooijens, Henk van Ulsen, Thijs van Leer, Ramses Shaffy, Willem Wilmink, Jan Boerstoel, Audrey Hepburn en negen jaar als muzikaal leider bij Paul van Vliet.
Voor al deze mensen componeerde hij ook honderden liederen, recentelijk aangevuld met composities voor en op tekst van Huub Oosterhuis.
Zijn werk is te beluisteren op ca. 80 LP's en CD's.
De laatste jaren is hij vooral actief als organisator van culturele projecten zoals de Willem Beukelszoondag, de DVD "Beelden van een Straat", de Vlaardingse Orgelestafette, de CD "Orgels in Vlaardingen", festival "De Laatste Ronde", de dubbel-DVD "Op en Top Vlaardingen", de CD "Vlaardingen Klassiek" en de Vlaardingse Beiaardweken.
Ben is ook lid van de Plagiaatcommissie van BUMA.
Datum: zondag 22 januari 2012 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
Markt 21
Kosten:
Entree gratis