Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

KRONOZ
Lezing

De wil van de materie om tot bewustzijn te komen
Door Gerrit Teule
Gerrit Teule
Foto: © Gerrit Teule
Op dinsdagvond 18 mei 2010, om 20.00 uur organiseert Kronoz in de H.Lucaskerk de lezing 'De Wil van de Materie om tot Bewustzijn te komen', door Gerrit Teule. Teule is o.a. schrijver van het boek "Wat Darwin niet kon weten".

Darwin beschreef na een lange wereldreis op overtuigende wijze de evolutie van de natuurlijke vormen. Volgens hem wordt deze evolutie veroorzaakt door natuurlijke selectie op basis van toevallige mutaties. Na zijn dood kwamen veel nieuwe gedachten en ook kritiek naar voren, gebaseerd op entropie (de tweede Hoofdwet van de thermodynamica), relativiteit, kwantumnatuurkunde, de oerknal en de evolutie van het bewustzijn.

De eonenhypothese, in de zeventiger jaren van de afgelopen eeuw ontwikkeld door de Franse fysicus Jean Charon, met als voorlopers Teilhard de Chardin, Bergson en Lamarck, beschrijft deze bewustzijnsevolutie glashelder en tot in de kleinste natuurkundige details. De “wil om tot bewustzijn te komen”, diep verborgen in alle materie (psychomaterie), stuwt deze evolutie voor zich uit.

De voordracht van Teule, gebaseerd op zijn boek 'Wat Darwin niet kon weten', gaat diep in op de weergaloze gedetailleerdheid, snelheid en precisie van de interacties tussen geest en lichaam, gebruik makend van alle mogelijkheden van de elektromagnetische kracht en non-lokale communicatie via een imaginaire ruimtedimensie.

Als de tijd het toelaat, komen ook onderwerpen als reïncarnatie, bijna-dood ervaringen, samenwerking tussen geest en hersenen, schoonheidsgevoel als kompas van de evolutie en het evolutiedoel ter sprake. Dit verhaal kan het traditionele scheppingsgeloof verzoenen met de evolutietheorie, want het gaat over véél meer dan uitsluitend materiële aspecten.

Wie een ontdekkingsreis maakt naar de spirituele binnenkant van de evolutie, komt oog in oog te staan met het onzegbare, het Heilige.

Over de spreker:
Gerrit Teule (1942) kwam uit een muzikaal gezin en was, na een opleiding als werktuigbouwkundige, 27 jaren werkzaam als informaticus bij IBM. Vanaf 1992 werkt hij zelfstandig als natuurfilosoof en schrijver, in het bijzonder op het gebied van bewustzijnsevolutie en natuurlijk elektromagnetisme in alles wat leeft en groeit.
Datum: dinsdag 18 mei 2010 20:00u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26a (ingang kerktoren)