Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz lezing
Chakra's
Door Ivar Mol
Ivar Mol
Foto: © Ivar Mol
Op 12 januari 2011 houdt Ivar Mol in Loenz een lezing over chakra's. Het chakrasysteem ontstond meer dan vierduizend jaar geleden in India. Voordat de Indiase Yogi Purnananda-Svami in 1526 de ‘Sat-chakra-Nirupana’ schreef, werd alle kennis van meester op leerling overgedragen. Het was een gedetailleerde verhandeling van de chakrakennis die toen bekend was.
Het chakrasysteem, en daarmee het gehele holistische lichaam, functioneert het beste wanneer elk individueel chakra in balans is en de chakra's onderling ook met elkaar in balans zijn. Het klinkt bijna tegenstrijdig dat zeven in balans verkerende chakra’s niet automatisch met elkaar in balans zijn, maar dit is zeer goed mogelijk.
De 7 chakra’s bij elkaar vertegenwoordigen een blauwdruk van wie wij zijn en wie wij denken te zijn. Elke gedachte, handeling, intuďtie, creatie, gemoedstoestand, emotie en conditionering is terug te voeren naar deze chakra’s en daarmee wordt het chakrasysteem een zeer bruikbaar instrument om onszelf in kaart te brengen. Elke mogelijke blokkade heeft zijn oorsprong in de chakra’s, de chakra’s kennen en begrijpen is dus synoniem met het begrijpen van het menselijk systeem.
Het toepassen van de chakraleer is een relatief eenvoudige en zeer praktische methode om inzicht te krijgen in wie wij zijn en denken te zijn.
Datum: woensdag 12 januari 2011 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
Loenz
Kosten:
Entree gratis
Website Ivar Mol: Ivar Mol