Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Filosofisch café: Eenheid in verscheidenheid

Annelies Oosterhoff
Annelies Oosterhoff

Foto: © Annelies Oosterhoff

Eenheid in verscheidenheid; essentie van unieke slagkracht
De Europese commissie heeft in 2012 een quotum van 40% voorgesteld voor het aantal vrouwen in boardrooms van beursgenoteerde bedrijven. Inmiddels is het aantal fors toegenomen. Vorig jaar was het nog 13,7% en dit jaar al een toename van 18%. Ruim een derde van de nieuwe commissarissen (34%) is vrouw. Vier ondernemingen halen dit al: De Master Blenders (50%), DSM (43%), Unilever (42%) en Wessanen (40%). Deze gegevens uit de Nederlandse Female Board Index 2013 van de Tias Nimbus Business Schoolin Tilburg zijn hoopgevend. Maar hoopgevend waarop?
Het aantal vrouwen in raden van bestuur blijft echter laag. Het Nederlands wettelijk streefgetal van minimaal 30% in raden van bestuur en raden van commissarissen wordt door een enkel bedrijf gehaald. Maar hoe zit het met de top van niet beursgenoteerde bedrijven, met de top van universiteiten, enzovoort? Annelies Oosterhoff zal in deze lezing voor Kronoz geen feministisch betoog houden, maar haar licht laten schijnen op de filosofische en spirituele betekenis van de verhouding man-vrouw in samenleving en bedrijfsorganisatie. Haar thema is Whole-in-One-leiderschap, waarbij eenheid in verscheidenheid centraal staat. Een belangrijk motto voor haar en toevallig ook voor de Europese Unie. Ook zal zij in haar lezing de vrouwelijke en mannelijke essentie in het dagelijks bestaan aan bod laten komen.
Als inspanningsfysioloog en neurowetenschapper is Annelies expert in de kennis en vaardigheden van menselijk kapitaal. Centraal staat voor haar: Wat beweegt of drijft de mens in het algemeen en wat in het zakendoen in het bijzonder.
Datum: zondag 27 april 2014 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
St. Willibrorduskapel (Atelier Hans Rikken), Emaus 44-B
Kosten:
Entree gratis