Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Filosofisch Café
Uit Verveling
door Awee Prins
Awee Prins
Foto: © Kronoz
In 2007 is Kronoz begonnen met het organiseren van lezingen, onder andere op het gebied van filosofie. Deze lezingen werden gehouden door Leonie van Wees, een bijna afgestudeerd studente wijsbegeerte met als specialiteit 'Wijsgerige Antropologie' (mensbeelden). Elders op deze site staat een verslag van deze lezingen.
Voor de eerste aflevering van het 'Filosofisch Café' op 25 januari 2009 heeft Kronoz de filosoof Awee Prins uitgenodigd. Hij is de laatste tijd regelmatig als schrijver van het boek Uit verveling in het nieuws geweest. Over dit boek wordt op de boekenwebsite van de VPRO geschreven: "Verveling en gevoelens van zinloosheid zijn tekenen van onze tijd. De huidige westerse mens leeft volgens Prins in een klein koninkrijkje. Hij heeft alles tot zijn beschikking, maar wordt door niets meer geraakt. We zijn voortdurend op zoek naar het interessante en denken dat de verveling dan wel verdwijnt. Maar er heerst geen 'inter-esse', dat wil zeggen: we zijn niet meer werkelijk te midden van de zijnden. Dat heeft te maken met de omstandigheid dat we ons niet meer kunnen concentreren en geen geduld meer kunnen opbrengen voor de dingen."
Datum: zondag 25 januari 2009 14:00u
Locatie:
Loenz, Markt 21
Kronoz
Foto: © Kronoz