Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Filosofisch Cafť
Feministische filosofie en de filosofie van de ander
door Leonie van Wees
Leonie van Wees
Foto: © Leonie van Wees
Op zondagmiddag 31 mei a.s. organiseert Kronoz het 5de Filosofisch Café van dit seizoen. Leonie van Wees,spreekt dan over de Feministische Filosofie.
Leonie van Wees
Leonie is vierdejaars student filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar interesses gaan uit naar feministische filosofie en filosofie & onderwijs. Zij is thans betrokken bij het project 'Fysieke integriteit' van Dr. H. A. F.Oosterling, bij wie zij ook haar eindscriptie schrijft. Zij zet daarin de twee hoofdstromingen binnen het feminisme tegenover elkaar: het zogenaamde 'gelijkheidsdenken' van Simone de Beauvoir en het 'differentiedenken' van Luce Irigaray (differentie = verschil).
Muzikaal intermezzo
Corvin Silvester heeft voor Kronoz op deze middag een optreden van Maaike den Dunnen & DaniŽl Mathot georganiseerd. Deze twee jonge mensen doen vervlogen tijden herleven in een spannend samenspel tussen gitaar en zang. 'All Of Me', 'Autumn Leaves', 'It Could Happen To You'Ö:de stukken uit het traditionele jazz-repertoire zullen menigeen bekend in de oren klinken.
Maaike den Dunnen (zang) en DaniŽl Mathot (gitaar) studeren beiden aan de Rotterdam Jazz Academy en zijn buiten dit duo ook te horen met hun eigen muzikale projecten op: www.myspace.com/maaikedendunnen en www.myspace.com/danielmathot.
Datum: zondag 31 mei 2009 14:00u
Locatie:
Loenz, Markt 21