Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
Lezing: Een korte inleiding in het boeddhisme
door
Henk Baay
Henk Baay

Foto: © Henk Baay

Het Boeddhisme
Boeddha zei eens: "Mijn woorden houden geen religie of filosofie in, zijn echter praktische lessen die in het dagelijkse leven toegepast worden". Maar toch... Vele gezichten heeft het boeddhisme inmiddels gekregen. Tegenwoordig wordt wel gezegd dat de 500 miljoen huidige boeddhisten even zoveel stromingen opleveren. Dit laat zien dat het boeddhisme zich aan iedere omstandigheid weet aan te passen zonder in dogma's te vervallen. Maar ook zonder dat de basis ervan aangetast wordt. Die is overal gelijk gebleven.
De lezing
De lezing zal gaan over kernbegrippen als de vier edele waarheden, karma en verstorende emoties die onze ontplooiing in de weg staan. Eenvoudig en luchtig, met herkenbare en dagelijkse voorbeelden.
Henk Baay
Henk Baay (Heemstede, 1942) woont in Maastricht, ontving veel onderricht van zijn grote inspirator en leraar Lama Karta, die helaas in 2013 overleed en is verbonden aan het prachtige Tibetaans boeddhistisch instituut Yeunten Ling te Huy, vlak onder Luik.
Datum: woensdag 12 maart 2014 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26
Kosten:
Entree gratis