Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
Lezing: Mijn spirituele ontwikkeling
door
Herbert Stam
Herbert Stam

Foto: © Herbert Stam

Deze avond gaat over de spirituele ontwikkeling van Herbert Stam. Hoe hij geworden is wie hij nu is. Ontwikkeling, het weghalen van wikkels, is het ont-dekken van wat bedekt is geweest. Waar iets bedekt wordt, wordt weerstand ondervonden, die je uitdaagt tot het vinden van de kracht om weer te gaan staan ('we hebben een prachtige taal!'). Herbert kwam zo in de problemen dat hij in op-stand kwam en ging werken aan zichzelf uit liefde voor hemzelf. Hij ging het leven zien als een schitterend spel, dat ons steeds een nieuwe kans geeft om op te ruimen wat ons dwars zit. Niet door een ander de hersens in te slaan maar door te kijken wat het is dat je hindert jezelf in licht en liefde te laten zien. En zo werkt hij ook met anderen. Als verhalend tekenaar en spiritueel gids maakt hij zichtbaar wat iemand innerlijk hindert en zo wordt door hem de volgende stap die iemand zet, zichtbaar gemaakt.
Deze avond zal verder gaan over zijn bijna-doodervaring die hij niet als een bijna-doodervaring ervaart, maar als een ervaring van een nieuw leven in andere dimensies. Hij vindt het leven wonderlijk en vraagt zich af 'Wie ben ik, dat ik het zo ervaar?'
Datum: woensdag 8 oktober 2014 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26
Kosten:
Entree gratis
Zie ook: Persoonlijke site Herbert Stam