Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Meditatiedag
Etty Hillesum: Luisteren naar binnen.
door Anna van der Wel
Anna van der Wel
Foto: © Anna van der Wel
Ik moet af en toe weer veel dover zijn naar buiten en luisteren naar binnen.
Deze woorden schreef Etty Hillesum in haar dagboek op zaterdag 4 oktober 1941. Woorden die je kunnen raken, woorden die je uitnodigen om naar binnen te keren en te luisteren.
Etty Hillesum werd geboren op 15 januari 1914 in Middelburg en stierf op 30 november 1943 in Auschwitz. In haar dagboeken, gepubliceerd als Nagelaten Geschriften, is zelfonderzoek een belangrijk item voor haar. Zo onderzoekt Etty haar gedachten en gevoelens geïnspireerd door haar eigen gepassioneerde nieuwsgierigheid. Opmerkelijk daarbij is dat haar bewustwordingsproces zich afspeelt tegen het decor van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, maar dat Etty zich niet door wanhoop laat overmeesteren. Door de spirituele kracht die zij bij zichzelf heeft ontdekt aanschouwt ze de omstandigheden, maar laat zich er niet door van de wijs brengen.
Haar dagboeken zijn een bron van inspiratie en kracht.
Op deze meditatiedag word je er opnieuw aan herinnerd hoe waardevol het is om momenten waarop je naar binnen keert in je dagelijks leven te creëren en daardoor innerlijke rijkdom kunt ontdekken en voelen. Meditatie en de teksten van Etty zullen je ondersteunen en inspireren in je zelfonderzoek.
De enige zekerheid hoe je moet leven en wat je moet doen, kan toch alleen maar opstijgen vanuit die bronnen die daar bij jezelf in de diepte borrelen.
Anna van der Wel
Anna van der Wel geeft meditatiecursussen in haar eigen centrum 'De Ruimte' te Kolhorn (NH) en verzorgt regelmatig meditatiedagen op verschillende locaties.
Datum: zondag 20 april 2008 10:00u
Locatie:
Souterrain van Samsara
Kosten:
€ 35,- incl. lunch, thee, koffie e.d.
Inschrijven:
via ons contactformulier, schriftelijk of telefonisch.
Website:
De Ruimte Kolhorn