Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
Lezing: Van God Los
door
Ignaz Stegeman
Ignaz Stegeman
Over de lezing
Het aangaan van een religieuze binding is vandaag de dag niet vanzelfsprekend en vaak een beweging tegen de stroom in. Wat betekent vernieuwing dan op dat gebied voor een bewust levend mens? Heeft het van God los zijn zin? Kun je in persoonlijke vrijheid en uit inzicht het goddelijke vinden, buiten oude dogma's om? Kan het woord geloof een inhoud krijgen die niet is belast? Kan dat ook gelden voor een eredienst die aan deze ervaringen ruimte biedt?
Ignaz Stegeman zal op bovenstaande vragen ingaan en proberen met een beginnend antwoord te komen. Hij zal hierbij het ontstaan van de Christengemeenschap schetsen en iets van het gedachtengoed dat daar leeft.
De Christengemeenschap, Beweging tot religieuze vernieuwing, is opgericht in 1922 en sindsdien is dit kerkgenootschap in bescheiden omvang wereldwijd werkzaam. Het is de enige kerk die erkent dat de antroposofie een beslissende hulp is voor de verdieping van de theologie.
Over Ignaz Stegeman
Ignaz Stegeman (Apeldoorn, 1950) besloot na een korte carrière bij de Nederlandse Spoorwegen naar het seminarie te gaan. In 1981 is hij gewijd tot priester. Sinds datzelfde jaar is hij als geestelijke binnen de Christengemeenschap werkzaam, eerst in Zeist, aansluitend vele jaren in Antwerpen en sinds 2009 in Rotterdam.
Datum: woensdag 5 november 2014 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26
Kosten:
Entree gratis