Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Filosofisch Café
Immanuel Kant
door Leonie van Wees
Leonie van Wees
Leonie van Wees is Masterstudent Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar interesses gaan uit naar Feministische Filosofie en Filosofie & Onderwijs. Zij is thans betrokken bij het project Fysieke Integriteit van dr. H. A. F. Oosterling. Tijdens haar studie raakte ze gefascineerd door de filosofie van Immanuel Kant en bestudeerde diens werk.
Het belang van het werk van de Duitse Verlichtingsfilosoof Immanuel Kant (1724-1804) mag niet worden onderschat. Iedere filosoof en eenieder met belangstelling voor de filosofie zou tenminste kennis genomen moeten hebben van zijn drie kritische geschriften. Kants kritische periode kenmerkt zich door een zoektocht naar de grenzen van de menselijke kennis. De daarbij impliciet gestelde vraag: ”wat is de mens?” valt uiteen in drie vragen en drie kritische werken:
Wat kan ik kennen?
Wat moet ik doen?
Wat mag ik hopen?
Drie vragen die in Kant's kritische filosofie centraal staan. Aan de hand van deze vragen zal Leonie trachten de filosofie van deze vaak moeilijk begrepen filosoof uiteen te zetten.
Datum: zondag 27 december 2009 14:00u
Locatie:
De Hommel
Corvin & Howard op youtube: YouTube
Flyer: Buitenkant   Binnenkant