Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Cultuur: Kronozgasten

Klaas Kornaat te gast bij Hans Rikken
Klaas Kornaat te gast bij Hans Rikken
Op zondag 24 februari 2013 is Klaas Kornaat te gast bij Kronoz in een serie vraaggesprekken met Hans Rikken als gastheer. Klaas vertelt over de erotiek van het verzamelen, over hebzucht, geschiedenis, geniale denkers en gestoorde gekken. Voor meer informatie zie www.kronoz.nl
Een paar keer per jaar nodigt Kronoz een gast uit om te komen vertellen op welke wijze hij of zij zich in het dagelijkse leven laat inspireren door beeldende kunst, muziek, literatuur en film. Kronozgasten is meer dan een gewoon interview: er is veel ruimte voor improvisatie en er wordt volop gebruik gemaakt van beeld en geluid. Kronoz wil zijn bezoekers niet alleen nader laten kennismaken met de gast zelf, maar ook met de diverse cultuuruitingen waardoor deze zich heeft laten beïnvloeden. Na het succes met Jacqueline Kortleven is nu Klaas Kornaat aan de beurt.
Klaas Kornaat (1957) is historicus en verzamelaar van vooral papieren uitingen. Hierbij valt te denken aan tijdschriften, kranten, brochures, pamfletten, politieke prenten uit de laat negentiende en de twintigste eeuw. Centraal in de verzameling staan de uitgaven van allerlei politieke, culturele en maatschappelijke organisaties. Wat hem fascineert is onder meer de maatschappelijke actie en de kleurrijke figuren die hierbij betrokken waren. Opmerkelijk is dan een uitspraak van Klaas: "een tevreden verzamelaar is geen onruststoker".
Na afloop is er tijd voor nadere kennismaking met Klaas en kan men onder het genot van een hapje en een drankje napraten.
De aanvang is 15.00 uur, maar de zaal is om 14.30 uur open. Vanwege de beperkte ruimte gelieve men tijdig aanwezig te zijn. De entree is gratis.
Datum: zondag 24 februari 2013 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
St. Willibrorduskapel (Atelier Hans Rikken), Emaus 44-B
Kosten:
Entree gratis
Kronoz op FaceBook: www.facebook.com/KronozCommunity