Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Lezing en discussie: Alzheimer - biografie van een ziekte
met
Koos Neuvel
Koos Neuvel
Foto: © Koos Neuvel
Alzheimer
Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd. Een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Toen deze ziekte bij de moeder van wetenschapsjournalist Koos Neuvel werd vastgesteld, was dat voor hem aanleiding om zich te verdiepen in het fenomeen alzheimer. Waar ligt de grens tussen normale en abnormale veroudering? Hoe gruwelijk is het lijden van de patiŽnten? En biedt alzheimer ook voordelen?
Het boek Alzheimer. Biografie van een ziekte is ook te lezen als een spannende ontdekkingsreis naar het wezen van deze ten onrechte zo gevreesde ziekte.
Koos Neuvel
Koos Neuvel (1958) is freelancewetenschapsjournalist en schrijver. Eerder verschenen van hem onder andere: Waarom jongens geen meisjes zijn (2006) en Tussen de oren. Hoe het lichaam de geest krijgt (2011).
Datum: zondag 26 oktober 2014 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
St. Willibrorduskapel (Atelier Hans Rikken), Emaus 44-B
Kosten:
Entree gratis
Zie ook: Uitgeverij Podium
en: The Daily Brain
Koos Neuvel op: Facebook
Sfeerfoto('s)
foto Arie Wapenaar
Foto: © Arie Wapenaar
Na afloop ...