Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Muziek + Uitleg
Passie
Door Ralph de Jongh
Ralph de Jongh
Foto: © Ralph de Jongh
Op zondag 31 oktober 2010 om 14.00 uur, zal Ralph de Jongh, singer-songwriter, genomineerd als beste blueszanger van Nederland 2010, starten met Muziek met uitleg. De entree is gratis.
‘Muziek met uitleg’ is een nieuw concept van Kronoz dat als eerste onderdeel van ‘Cultuur op zondag’ meteen goed van start gaat met de gepassioneerde Ralph de Jongh. Muziek zal centraal staan, maar daarnaast vertelt Ralph over de achtergronden daarvan met aardige weetjes en persoonlijke ervaringen. Verder worden er inkijkjes gegeven hoe Ralph op zijn authentieke manier met muziek omgaat en waardoor hij wordt geďnspireerd. Een 'masterclass', niet per se om zelf mee te doen, maar om te luisteren, te ervaren en te beleven. Uniek in Vlaardingen.
Ralph heeft ondanks zijn leeftijd van 35 jaar al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Zijn stemgeluid wordt wel gekarakteriseerd als een mix van Mick Jagger en Jim Morrison. Harry Muskee (Nederlands bekendste blueslegende) hoorde hem, dacht aan een zwarte blueszanger uit de Mississippi Delta, en werd meteen zijn grootste fan en vriend. Of hij nu ingetogen op zijn 12-snarige akoestische gitaar speelt of met een niet aflatende passie zijn songs vertolkt, het is altijd sensationeel fascinerend.
Ralph de Jongh is genomineerd als beste blueszanger 2010 met nog twee anderen. In februari 2011 speelt hij mee in het international festival Memphis (USA). Maart 2011 komt de bandplaat uit. De band gaat heten: Ralph de Jongh & Crazy Hearts. In december worden er weer opnames gemaakt in Mechelen België.
Datum: zondag 31 oktober 2010 14:00u
Locatie:
Loenz
Website Ralph de Jongh: ralphdejongh