Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Een tipje van de jazzsluier

DaniŽl Mathoten Lodie Meijers
DaniŽl Mathoten Lodie Meijers
Op 20 mei verzorgen Daniel Mathot en Lodie Mijers een aflevering van Muziel + Uitleg bij Kronoz. De titel is Een tipje van de Jazzsluier. Beide Jazzartiesten hebben o.a. op de Parade en in De Melkweg gespeeld. Aanvang 15.00u, locatie Museum Vlaardingen, Westhavenkade 53 te Vlaardingen. Voor meer informatie zie www.kronoz.nl.
====================================================================
DaniŽl Mathot
Na enkele jaren viool en piano gespeeld te hebben ontdekte DaniŽl op 15-jarige leeftijd de gitaar en het was liefde op het eerste gezicht. Na eerst in verschillende metalbands gespeeld te hebben kwam DaniŽl in aanraking met jazz en werd toegelaten op het conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar hij in 2006 zijn bachelor en in 2009 zijn master behaalde. Naast jazz heeft DaniŽl zich ook in andere stijlen verdiept, zoals Brazilliaans, Latin, Pop, Rock en Fusion. DaniŽl heeft les gehad van o.a. Ed Verhoeff, Paul Hock, Ilja Reijngoud, Simon Rigter, Maurice Rugebregt, John Abercrombie en Philip Catherine. Als muzikant is DaniŽl actief in verschillende bezettingen. Hij heeft jarenlang in de Metalband Dis (www.myspace.com/disbrotherhood) gespeeld. Kenmerkend aan deze band was de progressieve symfonische metal met een grote rol voor broerlief Ben Mathot op de viool.
Tegenwoordig speelt DaniŽl in "Kasha Nasha" (www.kashanasha.com), een band onder leiding van Gottfrid van Eck waarin de stijlen Klezmer, Jazz en Rock/Metal tot een organisch en muzikaal geheel versmelten, ook wel bekend als Balkan-Brij. Zijn nieuwste band heet Paradigm: een Latin-Jazz band met o.a. Danny van Kessel. DaniŽl speelt ook vaak jazz standards met saxofonist Aart van Bergen. Naast deze bands treed DaniŽl regelmatig op met verschillende (jazz) vocalisten, zoals Maaike den Dunnen. Hij speelt ook in korte projecten, variŽrend van The Wall (Pink Floyd) tot modern klassiek van Louis Andriessen. Ook neemt DaniŽl muziek op voor films en documentaires.
DaniŽl heeft in Nederland opgetreden in het Bimhuis, de Melkweg, Tivoli, Vredenburg, de Doelen en op de bekendere festivals zoals het North Sea Jazz festival, de Parade en het Zwarte Cross festival. Ook heeft hij opgetreden in BelgiŽ, Duitsland, ItaliŽ en BraziliŽ.
Lodie Meijers
Zangeres Lodie Meijers staat met jazz op en gaat met jazz naar bed. Ze heeft jaren in de band Blue Punch (met DaniŽl Mathot op piano) gezongen. Maar ook met de funkband Mr. Moody speelde ze festivals als De Parade en Oerol plat. Ook samenwerking met andere zangeressen schuwt ze niet. Zo heeft ze de band Voix Deaux opgericht, een jazzband met 2 zangeressen ŗ la Carmen McRae en Betty Carter. Tegenwoordig is close harmony haar grote passie. Voor haar eigen groepen Emissa Manu en Tea For Six heeft zij prachtige 6-stemmmige arrangementen van bekende en minder bekende pareltjes uit de jazz geschreven. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. Take 6 en Naturally 7.
De grootste passie van Lodie is het coachen en inspireren van haar leerlingen. Zij geeft les op de Babette Labeij Music Academy (Amsterdam), Hart (Haarlem) en het Arte College (Almere).
Datum: zondag 20 mei 2012 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
Museum Vlaardingen, Westhavenkade 53-54, Vlaardigen
Kosten:
Entree gratis
Info van DaniŽl op MySpace: MySpace
DaniŽl op Youtube: YouTube
DaniŽl op Youtube: YouTube
DaniŽl op Youtube: YouTube
DaniŽl op Youtube: YouTube
DaniŽl op Youtube: YouTube