Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Muziek + Uitleg: Wat je vér haalt is niet altijd lekker...
door Pons & Swaneveld
Pons & Swaneveld

Foto: © Pons & Swaneveld

Op zondag 18 december presenteren Pons en Swaneveld om 15.00u voor Kronoz een middag 'Muziek + Uitleg', onder het motto 'Wat je vér haalt is niet altijd lekker...'
Zij blikken niet sentimenteel terug, maar kijken nostalgisch vooruit. Altijd zoekend naar dat ene melodietje of dat ene zinnetje waardoor eensklaps een lied ontstaat. Locatie: De Kroepoekfabriek, Kon. Wilhelminahaven 3, Vlaardingen. Inloop vanaf 14.30u. Toegang gratis.
==========================================================
Wat je vér haalt is niet altijd lekker.
Kom daarom bij Pons & Swaneveld liever niet aan met uw reisverhalen en vakantiefoto's. Onder het motto "de mooiste reizen maak je in je dromen" nodigen zij je uit voor een avontuur op de vierkante meter. Dicht bij huis vinden zij hun inspiratie in de Rijnmond, langs de Waterweg en onder een loszittende stoeptegel.
In de Kroepoekfabriek geven zij op 18 december een kijkje in de keuken van de singer-songwriter. Verheven gedachten spelen daarbij geen rol. Liedjes worden meestal uit toeval geboren. Dat bekende riedeltje, op het laatste moment nog toegevoegd door George Harrison, maakte een wereldhit van "And I love her".
Pons & Swaneveld ontmoetten elkaar, zoals de meeste muzikanten, in de kroeg. Zij bleken meer gemeen te hebben dan zij aanvankelijk dachten. Over één ding waren zij het nochtans na de zesde cuba libre eens: The first cut is the deepest! De dingen komen het hardst binnen als je jong bent. Een flard muziek of een geur kan een hele wereld aan beelden en gevoelens oproepen.
Pons & Swaneveld blikken niet sentimenteel terug, zij kijken nostalgisch vooruit. Altijd zoekend naar dat ene melodietje of dat ene zinnetje waardoor eensklaps een lied ontstaat.
Every time I hear this melody, something breaks inside (Tom Waits).
Datum: zondag 18 december 2011 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
De Kroepoekfabriek
Kosten:
Entree gratis
foto Arie Wapenaar
Sfeerfoto: © Arie Wapenaar
Pons op klavier, Swaneveld op gitaar
foto Arie Wapenaar
Sfeerfoto: © Arie Wapenaar
... van dichtbij genomen
foto Arie Wapenaar
Sfeerfoto: © Arie Wapenaar
... onder de Oost-Indische sterrenhemel