Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Film +
Achtergronden bij documentaires
door Sonia Herman Dolz
Sonia Herman Dolz
Foto: © Sonia Herman Dolz
Op zondag 29 mei 2011 om 14.00 uur vertelt documentairemaakster Sonia Herman Dolz in Loenz te Vlaardingen over het maken van documentaires en beantwoordt ze vragen over haar werk. De toegang is gratis.
Van 1993 tot 1996 maakte zij verschillende Nederlandse televisieprogramma's, waaronder 16 documentaires voor Diogenes over 'current affairs' in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Peru, Egypte, USA, Cuba en Haïti.
In 1993 maakte Sonia de documentaire Romance de Valentía, over de kunst van het stierenvechten. Deze documentaire won de Golden Hugo voor beste documentaire. De documentaire, over een Cubaanse bejaarde muziekgroep, Lágrimas Negras, die zij in 1997 maakte, won diverse nationale en internationale prijzen, waaronder: de Audience Award voor de beste documentaire en de Silver Spire Award (San Francisco), de Golden Plaque (Chicago) en een Gouden Kalf (Nederlands Film Festival).
Ook maakte ze een muziekvideo voor de Nederlandse rockband Golden Earring, Paradise in Distress (1999).
In 2000 maakte zij Yo Soy Así en in 2003 The Master and his Pupil. In 2004 maakte zij een documentaire over de zangeres Frédérique Spigt, Mans genoeg.
Sonia maakte in 2006 een prachtige documentaire over haar moeder, de kunstenares Dora Dolz, Portret van Dora Dolz (NPS). In samenwerking met Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst maakte Sonia in 2008 Blanco.
Haar laatste film, All My Tomorrows, is een film met het fenomeen kanker als 'hoofdpersonage', die afgelopen april o.a. in Lantaren Venster heeft gedraaid en in september bij de IKON in Dokwerk op televisie komt.
Op 26 mei is de opening (geweest) van het projekt Hollandse Meesters van de 21ste eeuw in de Kunsthal, waar Sonia twee korte films voor heeft gemaakt over Joep van Lieshout en Charlotte Schleiffert.
Datum: zondag 29 mei 2011 14:00u
Welkom vanaf: 13:30u
Locatie:
Loenz, Markt 21
Kosten:
Entree gratis
Website Sonia: Hasten Slowly
Uitgelicht: Peter Bosma
Trailer 'All My Tomorrows': YouTube
Viersterrenrecensie: MovieSense
De Hollandse Meesters: Hollandse Meesters