Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Lezing
Stress: hoe ga je daar mee om?
door Helene Maria Barendregt
De omgang met stress
Goed leren omgaan met stress is in onze huidige samenleving van groot belang.Stress kan in je leven veel problemen veroorzaken. Stress verstoort je gevoel van welbehagen en werkt negatief in op alle gebieden van je leven. Langdurige chronische stress is een serieuze bedreiging van je gezondheid.
In deze lezing komen de volgende punten aan de orde:
  1. Wat is stress precies?
  2. Hoe weet je of bepaalde problemen die je ondervindt veroorzaakt worden door stress?
  3. Hoe kun je het beste omgaan met stress in het dagelijks leven?
  4. Wat kun je doen om stress te voorkomen?
Er worden praktische adviezen en tips gegeven, die door iedereen direct kunnen worden toegepast. Daarnaast wordt een manier van ademhalen geoefend die direct helpt bij elke vorm van stress.
Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.
Helene Maria Barendregt
Helene Maria Barendregt heeft ruim dertig jaar ervaring met het geven van stressbegeleidingen en geeft regelmatig lezingen over de effecten van stress en wat je daaraan kunt doen.
Datum: donderdag 12 maart 2009 20:00u
Locatie:
Hollandiagebouw
Website:
De Cirkel