Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.TheosofieWat is Theosofie?
De naam Theosofie komt van het Griekse 'Theos' en 'Sophia' en betekent letterlijk Goddelijke Wijsheid. De Theosofie is de bron van alle grote religies en filosofieŽn op aarde en is zo oud als de mensheid kan denken. De leringen zijn niet gebaseerd op geloof maar op kennis van de wetten in het Heelal. Zowel het hoe (wetenschap), het waarom (filosofie), als het waartoe (religie) van het leven worden verklaard.

Belangrijke kerngedachten
De spiritualistische visie van de Theosofie houdt in dat leven grenzeloos en eeuwig is. Het Grenzeloze Leven is de bron waar al wat leeft uit voortkomt. In diepste wezen is al het leven het Grenzeloze. In die Grenzeloosheid van leven maakt al het leven, atoom, plant, dier, mens, God, met elkaar perioden van actief leven door, die afgewisseld worden met perioden van rust.

ReÔncarnatie - Karma
Voor ons mensen betekent dit dat wij telkens opnieuw geboren worden (reÔncarneren). In een nieuw leven oogsten we de gevolgen van wat we in vorige levens aan oorzaken gezaaid hebben (Karma). Zo kunnen we in ieder leven steeds iets spiritueler worden.

Eenheid - Onlosmakelijk verbondenheid - Broederschap
Achter de verscheidenheid aan leven die we waarnemen, ligt een essentiŽle Eenheid ten grondslag. We zijn delen van een geestelijke Eenheid, in diepste kern EEN en onlosmakelijk verbonden met al het leven. Dit maakt dat de Theosofie onderwijst dat Broederschap een feit is in de Natuur.

Lezing op donderdag 2 oktober door Herman Vermeulen.