Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Lezing
Shambhala
door Saskia Mispelblom en Cor Laven
Het hart van de Boeddha
In deze lezing wordt iets verteld over het leven van de Boeddha en de grondbeginselen van het Boed-dhisme.
Na een luxe leven de rug toe te hebben gekeerd, ging de Boeddha bij allerlei meesters in de leer. Steeds ontdekte hij niet waar hij naar op zoek was, namelijk hoe lijden ontstaat en hoe het opgeheven kan worden. Tenslotte ging hij onder een boom zitten met de intentie daar net zolang te blijven zitten tot hij het antwoord gevonden had. Onder deze boom bereikte hij de verlichting.
Nadat hij verlichting had bereikt ging hij hierover lesgeven. De eerste leringen van de Boeddha gaan over de vier edele waarheden en het achtvoudige pad waarin de beginselen van het Boeddhisme worden verwoord. Hier willen wij graag iets meer over vertellen.
Omdat de beoefening van meditatie het hart van de boeddhistische leer is, willen we tijdens de lezing ook geleide meditatieoefeningen doen. Tevens is voldoende ruimte ingebouwd voor vragen en dis-cussie.
Datum: donderdag 8 januari 2009 20:00u
Locatie:
Hollandiagebouw
Website:
shambhala.nl