Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Muziek + Uitleg: Een verrassende wending

Arno van Nieuwenhuize en Mike Boddé
Arno van Nieuwenhuize en Mike Boddé
In samenwerking met de Kroepoekfabriek biedt Kronoz op zondagmiddag 25 mei 2014 u deze Muziek + Uitleg aan. Arno van Nieuwenhuize met Mike Boddé en een aantal van hun muzikale vrienden maken ons op een verrassende manier weer wat wijzer op muzikaal gebied: Een verrassende wending!
Muziek + Uitleg is een concept van Kronoz. Naast het spelen van interessante muziek vertellen de muzikanten over wat zij spelen en over hun passie voor de muziek. Daarover kan door de aanwezigen vragen worden gesteld.
De line-up bestaat uit : Arno van Nieuwenhuize op drums, Mike Boddé zang en keyboards, Peter Tiehuis op gitaar en Janco van der Kaaden op percussie
Arno van Nieuwenhuize
Arno van Nieuwenhuize begon zijn carrière als drummer op 14-jarige leeftijd in diverse streekbandjes. In de jaren '80 speelde Arno in verschillende popgroepen en werd hij gevraagd als drummer voor het Metropole Orkest.
Mike Boddé
Toen Mike Boddé negentien jaar oud was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij in zijn geboorteplaats Rotterdam terugkeerde, ging hij naar het conservatorium en studeerde daarna Chinees. Daarna ging hij samen met studiegenoot Thomas van Luyn cabaret maken. Ze wonnen in 1991 het Groninger Studenten Cabaret Festival en daarna ook het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze gingen verder als Ajuinen en Look.
Onlangs nog speelde Mike Boddé in Vlaardingen met de theatervoorstelling Cor Bakker Ontvangt.. Mike Boddé. Het theaterprogramma is passie voor muziek, speelplezier, een vleugje cabaret, mooie anekdotes en .. heel veel muziek.
Peter Tiehuis
Peter Tiehuis is misschien wel een van de meest bekende onbekende gitaristen in Nederland. Als je zijn CV bekijkt wil iedereen met hem spelen. Hij was en is nog steeds vaste gitarist in orkesten als The Skymasters, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Chris Hinze en het Metropole Orkest. Ook trad hij op met Toots Thielemans, Benny Goodman, Freddie Hubbard, Stan Getz, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Mike Stern, Bob Mintzer, Jasper van 't Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, Randy Crawford, George Duke, Herbie Hancock en Steve Vai.
Janco van der Kaaden
Toegewijd, geduldig en een teamspelende rasoptimist, dat is Janco van der Kaaden. De in 1973 geboren en immer goed gezinde Gouwenaar uit zijn creativiteit in koken, meubels maken en webdesign. Percussie bleek al van jongs af aan zijn grootste creatieve uitlaatklep te zijn.
Janco leerde de beginselen van het klassiek slagwerk bij Ger de Zeeuw en verbreedde die solide basis met een studie latin percussie bij Bart Fermie.
Als freelance percussionist werkte Janco met een kleurrijk palet van namen in de muziekwereld: Gellybooty, Gotcha!, Alex Siegers, Bert van de Brink, Anne Wolf Trio (met Theo de Jong), Leonie Meijer, Sarina Voorn, Jennifer Ewbank, Meike van der Veer, Mike Boddé, Peter Tiehuis en vele anderen.
Naast alle samenwerking en studies heeft Janco ook een aanzienlijke hoeveelheid live-optredens op zijn naam staan. Zo was hij te zien bij: North Sea Jazz Festival, Jazzmarathon Brussel, De Uitmarkt, Oerol, Paradiso, De Melkweg, Tivoli en Flagey Brussel.
Datum: zondag 25 mei 2014 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
De KroepoekFabriek, KW-haven NZ 2A, 3134 KG Vlaardingen
Kosten:
Entree gratis