Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz lezing
Vrijmetselarij, wat is dat?
door Willem Nuis
Willem Nuis
Foto: © Willem Nuis
Dit jaar bestaat de vrijmetselarij in Nederland 255 jaar en is daarmee een van de oudste, nog functionerende broederschappen in dit land. De vrijmetselarij is echter nog steeds omgeven door een waas van geheimzinnigheid en overgeleverd aan de wildste fantasieŽn en verdachtmakingen.
De vrijmetselarij biedt mannen van deze tijd een methode om te komen tot persoonlijke zingeving en ethische plaatsbepaling. Door het gebruik van symbolen en het ondergaan en het gezamenlijk beleven van rituelen, tekent zich voor de bewust levende man een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling af. Deze weg helpt hem zicht te plaatsen ten opzichte van zichzelf, de medemens en datgene wat hij als leidinggevende kracht in zijn leven aanvaardt.
De vrijmetselaar ziet zichzelf symbolisch als ruwe steen, een steen die bewerkt moet worden om een plek - zijn plek - in de samenleving in te nemen. Een samenleving die hij ziet als een te voltooien bouwwerk.
Op 11 mei aanstaande zal dhr. Willem Nuis (59) uit Rotterdam trachten een tip van de sluier op te lichten middels een voordracht gevolgd door een gedachtewisseling over dit boeiende onderwerp.
Datum: woensdag 11 mei 2011 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
Loenz, Markt 21
Kosten:
Entree gratis