Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Cultuur: Whole in One Hand
door
Annelies Oosterhoff
Annelies Oosterhoff
Foto: © Annelies Oosterhoff
Over de lezing
Samenwerken is een proces, een creatief proces. Annelies neemt je vandaag mee in haar Whole-in-One-Handmodel. Samenwerken als geheel in één, kan worden uitgelegd aan de hand van de vijf vingers van een hand. Met behulp van vijf vragen wordt het samenwerken met jezelf en met anderen verhelderd. Daarmee kunnen we meer uit onszelf halen en meer uit de samenwerking met de ander. We kunnen daarmee ook inzicht krijgen in mogelijke weerstanden en verstorende emoties die het samenwerkingsproces kunnen stagneren. Elke stagnatie vermindert de vitaliteit en daarmee de duurzaamheid van de samenwerking. Duurzaamheid betekent samen duren, ofwel samen de uren. Zolang we samen de uren hebben, kunnen we groeien en bloeien. In tijden van veranderingen willen we graag vitaal en duurzaam samenwerken!
Samenwerken is talenten benutten. Talent hebben is één, maar talent benutten is twee. Daarvoor hebben we inzicht in onszelf nodig en de kunst dit inzicht helder te benoemen. Door jezelf vijf vragen te stellen maken we daar een begin mee (zie de afbeelding onderaan de pagina).
De antwoorden op deze vragen vormen vijf ankerpunten die voortdurend in beweging zijn. In deze lezing gaat het om deze vijf ankerpunten, op grond waarvan je je eigen vitaliteit kunt meten en die van elkaar in het samenwerken.
Over Annelies Oosterhoff
Annelies heeft eerder lezingen gegeven bij Kronoz, over het begrip spiritualiteit en gender diversity in organisaties. Dit keer gaat haar lezing over het model van vijf elementen van vitaal samenwerken, waarop ze is gepromoveerd in het vak bedrijfskunde. Als inspanningsfysioloog en neurowetenschapper heeft ze de mentale en emotionele maat als inspiratiebron.
Datum: zondag 22 februari 2015 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
St. Willibrorduskapel (Atelier Hans Rikken), Emaus 44-B
Kosten:
Entree gratis

foto Annelies Oosterhoff
Foto: © Annelies Oosterhoff
Model Whole in One Hand