Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
Lezing: Kunst kijken en ... meer zien
door
Willy Atema
Willy Atema
Over de lezing
We gaan naar kunst kijken ... en meer zien. Wat is eigenlijk het verschil daartussen? En hoe bepalen we ons esthetisch oordeel: het verschil tussen mooi en lelijk. In deze zin is ons dagelijks leven doordrongen van het soort vragen die in de kunstfilosofie (of esthetica) centraal staan. Is kunst een kwestie van nabootsing of een gevoelskwestie? Moet ze ons kippenvel geven, origineel zijn, of komt het vooral aan op vorm en techniek. We stellen ons deze vragen aan de hand van een aantal kantelpunten in de geschiedenis van de beeldende kunst, met als leidraad de vraag: waarom waren die veranderingen zo schokkend voor de eigentijdse beschouwer en wat schokt ons nog?
Over Willy Atema
Willy Atema is cultuurhistorica. Zij geeft onder andere binnen het kader van haar eigen kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde presentaties over alle mogelijke onderwerpen en thema's binnen de kunst- en cultuurgeschiedenis. Het motto van haar bureau luidt De kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen. Als u meer wilt weten over deze docente, kijk dan op haar website (zie onder).
Datum: woensdag 18 februari 2015 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26
Kosten:
Entree gratis
Zie ook: kunstenkunde.nl

foto