Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz Cultuur
Muziek + Uitleg: Kronoz filosofeert over muziek

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof
Op zondagmiddag 30 december 2012 zal Wim Kerkhof vanaf 15.00 uur voor Kronoz een aflevering Muziek en Uitleg verzorgen. Wim vertelt aan de hand van voorbeelden over zijn eigen muziek. De locatie is de St Willibrorduskapel, Emaus 44b. Voor meer informatie zie www.kronoz.nl
Wim Kerkhof groeide op in Vlaardingen. Hij behaalde zijn gymnasiumdiploma, waarna hij aan de Universiteit Leiden geschiedenis ging studeren. Na vier jaar koos hij echter voor een carrière in de muziek. Hij werd bekend met de door hem in 1979 opgerichte band The Amazing Stroopwafels, die bekendheid verwierf met straatoptredens en nummers als Ome Kobus en Oude Maasweg. Wim neemt de zang, contrabas en toetsinstrumenten voor zijn rekening. Daarnaast is hij ook de componist, tekstschrijver, manager en producer van de groep. Sinds 1986 heeft hij zijn eigen platenuitgeverij en verschijnen de CD's, LP's en singles op zijn label Quiko.
De nauwe verbondenheid van Wim met Rotterdam blijkt uit de vele liedjes die hij over de stad en de regio maakte. Sinds 1989 heeft hij een eigen programma op Radio Rijnmond, waarin hij voornamelijk countrymuziek draait. Ook staat hij bekend als wereldreiziger.
Met Muziek en Uitleg worden inkijkjes gegeven in de achtergronden van de muziek en de muzikant. Wim Kerkhof staat garant voor een energiek optreden en communiceert goed met zijn publiek. Er kunnen uiteraard ook vragen worden gesteld.
Eerder in deze reeks verschenen Arno van Nieuwenhuize, Ben van der Linden, DaniŽl Mathot & Lodie Meijers, Joey Roukens, Makali Sounds, Marijke Buijs, Pons & Swaneveld en Ralph de Jongh.
Datum: zondag 30 december 2012 15:00u
Welkom vanaf: 14:30u
Locatie:
St. Willibrorduskapel (Atelier Hans Rikken)
Kosten:
Entree gratis
Meer informatie: Wim op Facebook
Amazing Stroopwafels op Facebook
Optreden op YouTube