Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Meditatiebijeenkomst
Zen-meditatie
door Magda Heesen-Van den Hemel
Waarom zen- meditatie? Wat is meditatie en hoe doe je dat?
Die vragen heb ik me lang geleden ook gesteld. Ik ben toen op pad gegaan en heb ervaren dat de meditatieweg een verdieping van mijn leven is geworden. Een weg die me veel laat ontdekken en me richting geeft. Op zo'n weg zijn er leraren die je kunnen inspireren en waardoor je je kunt laten leiden. Voor mij zijn dat vooral de nu nog levende Zen-meesters Thich Nhat Hanh, Ton Lathouwers, Judith Bossert en Ama Samy.
Graag wil ik op deze avond iets vertellen over mijn meditatieweg, maar vooral wil ik dat we met elkaar ervaren wat meditatie is: doe dus gemakkelijkzittende kleding aan.
De avond kan inspirerend zijn voor hen die al mediteren én voor hen die er kennis mee willen maken. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen en we besluiten met samen thee te drinken.
Magda Heesen-Van den Hemel.
Datum: donderdag 19 februari 2009 20:00u
Locatie:
Souterrain van Samsara