Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Muzikaal Intermezzo bij Het verlangen naar de revolutie
door Ben Kiksen
Ben Kiksen
Foto: © Ben Kiksen
Ben Kiksen, sologitarist van JEB, heeft op 8-jarige leeftijd gitaar leren spelen van zijn vader. Geld voor een muziekschool was er niet. Noten leren lezen was niet aan de orde en dan blijft er maar één optie over: geef je hart aan de muziek en leer om op je gevoel te spelen. Een harde leerschool, maar met de juiste muziekvriendjes van de straat kom je een heel ver. Op 10-jarige leeftijd leerde Ben de Blues spelen en op 13-jarige leeftijd de Tango en Spaanse muziek. Nu is hij 45 jaar verder en nog steeds een klein muzikantje (dit zijn zijn eigen woorden...), maar hij heeft wel veel geleerd. De belangrijkste les was dat als je denkt dat je met gevoel kunt spelen, speel dan voor mensen die hier behoefte aan hebben!
Ben is van Indische afkomst die zacht is en niets met revolutie heeft, maar om een beetje in de stijl te blijven speelt hij ook Spaanse muziek, die een lijntje heeft met de Moorse en Arabische tradities. Verder speelt hij gewoon aangename luistermuziek.
Datum: zondag 17 april 2011 14:00u
Locatie:
Loenz, Markt 21
foto Ben Kiksen
Foto: © Ben Kiksen
Ben in 1972