Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
Workshop: Levenskunst met NLP

Ted de Greef
Ted de Greef
Op woensdag 9 januari besteedt Kronoz aandacht aan NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), kort samengevat: de methode om beter te leren communiceren. Er is gekozen voor een workshopachtige vorm,die door Ted de Greef (Internationaal gecertificeerd NLP-Trainer) zal worden gepresenteerd. Hij zal de bijeenkomst beginnen met de introductie van de uitgangspunten van NLP en dan met name met de door hem ontwikkelde variant: Levenskunst met NLP. Hij zegt hierover het volgende:
We leven in een wereld waarin steeds meer mogelijk is, alles steeds sneller gaat, individualisme steeds meer voorkomt en steeds meer informatie over steeds meer dingen over ons wordt uitgestort of we willen of niet....
In deze wereld is het werkelijk een kunst om te leven, 'goed' te leven of te overleven.
In de afgelopen decennia is een moderne levenskunst ontstaan die volop in ontwikkeling is. De informatie hierover heeft veelal nog een filosofisch karakter, is interessant en verhelderend. Het ontbreekt echter nog aan handvatten voor de dagelijkse toepassing. De kern van NLP biedt hiervoor prachtige praktische hulpbronnen.
Moderne levenskunst gaat over zelfzorg, weten wie je bent, zelfbewustwording en van daaruit kiezen hoe je in de wereld met anderen wilt staan.
NLP gaat over persoonlijke ontwikkeling en verandering, bewustzijnsontwikkeling, emotionele intelligentie, persoonlijke effectiviteit en communicatieve vaardigheden. Het is een verzameling van principes, modellen, methoden en gereedschappen die je helpen de weg naar een succesvol en gelukkig leven te bewandelen.
Tijdens deze bijeenkomst wordt inzicht verschaft in de kern van NLP, hoe NLP een levensbeschouwing kan zijn, een manier van in het leven staan, elk moment van de dag, in elke situatie. Een essentieel aspect van die kern is 'ervaren', je kunt iets pas echt begrijpen als je het ervaart. Vandaar dat deze bijeenkomst niet slechts uit eenzijdige informatieoverdracht zal bestaan, maar ook interactie en discussie stimuleert. Op een respectvolle wijze worden de deelnemers uitgedaagd om actief deel te nemen. Dan weet je echt waar het over gaat en wat het voor jou kan betekenen.
Datum: woensdag 9 januari 2013 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26
Kosten:
Entree gratis
Zie ook: Howling Quest