Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Kronoz College
Lezing: Dromen verklaard

Marja Moors
Marja Moors
Op woensdagavond 13 maart 2013 zal Marja Moors voor Kronoz een lezing met als titel Dromen verklaard houden, die zal gaan over de verschillende functies die dromen in het dagelijks leven kunnen vervullen.
Dat dromen een informatieverwerkende functie hebben, is wetenschappelijk bewezen. Ook de rol van dromen bij het verwerken van trauma's is bekend. In dromen bereiden we ons echter ook voor op de toekomst. In een droom testen we verschillende scenario's uit en oefenen we ons in nieuwe vaardigheden. Marja zal duidelijk maken hoe je met eenvoudige technieken en een beetje aandacht je eigen droombron kunt aanboren.
Marja Moors (52) is eerstelijnspsycholoog, relatietherapeut, coach en trainer. Zij rondde haar psychologiestudie af met een onderzoek naar de bruikbaarheid van dromen in het dagelijks leven. Na diverse postdoctorale trajecten vestigde ze zich als zelfstandig psycholoog in Heemstede. In haar praktijk ontvangt ze zowel individuen als echtparen. Waar mogelijk en gewenst gebruikt ze de informatie uit dromen in de begeleiding. Het combineren van reguliere technieken (o.a. cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie) met min of meer alternatieve methoden (o.a. droomwerk en opstellingen) biedt volgens Marja de mogelijkheid om zowel diepgaand als efficiŽnt te begeleiden.
Daarnaast werkt ze als trainer voor organisaties en probeert ze ook in het bedrijfsleven interesse voor dromen te wekken. Regelmatig geeft ze lezingen en workshops op het gebied van dromen. Ze ziet het als haar uitdaging om spiritualiteit handen en voeten te geven. Hoe combineer je het leven van alledag met Grote Waarheden? Dromen ervaart ze als belangrijke richtingaanwijzers op dat gebied; elke droom biedt informatie over wat er op dit moment voor deze specifieke dromer van belang is.
Recente publicaties:
Hoofdstuk Dromen in Verbeelding en bestaansoriŽntatie van J.H. Mooren (2011)
Hoofdstuk over Het gebruik van informatie uit dromen voor organisatieontwikkeling in Organisatieontwikkeling met theory U van Esther de Haan & Eva Beerends (2012)
Datum: woensdag 13 maart 2013 20:00u
Welkom vanaf: 19:30u
Locatie:
H. Lucaskerk, Hoogstraat 26
Kosten:
Entree gratis