Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Muzikaal Intermezzo bij Denken over Megapolis

LAIKA
LAIKA
De zigeunerband LAIKA bestaat alweer een paar jaartjes en treedt steeds vaker succesvol op. Het ontstaan is te danken aan de levendige zigeunermuziekcultuur die in Vlaardingen al jaren heerst.
Hoewel LAIKA niet uit echte zigeuners bestaat, bezoekt zij regelmatig zigeunerfestivals om zich te laten inspireren. Het repertoire bestaat uit in authentieke zigeunertaal gezongen nummers. Maar ook uit de nummers van “Hot club de France” en vrolijke walsjes. In veel nummers zijn Balkan-invloeden goed waarneembaar.
Zoals het beroemde ruimtehondje Laika de kosmos "verkende" zoekt de band LAIKA naar mooie en eigenwijze nummers om een zo breed en werelds mogelijk geluid ten gehore te brengen. Een belangrijke verbindingsfactor is - buiten het muzikale - de onderlinge kameraadschap. Het is juist dít gevoel dat bij een optreden van LAIKA goed overkomt. De muziekanten van LAIKA scheppen er veel plezier in om met elkaar te spelen, dat kun je proeven, horen en vooral beleven.
Dus: wat let je? Kom!... Zie!... Dans!... En luister!
Tot LAIKA!
De bezetting van LAIKA bestaat uit:
  • Joke Westra: zang
  • John Torenvlied: zang, sax en gitaar
  • Hans Don: zang en gitaar
  • Guust de Koning: sopraansax
  • Cyril Thier: accordeon
  • Jan Klein: viool
  • Ton Voskuilen: contrabas.
Datum: zondag 28 november 2010 14:00u
Locatie:
Loenz
Sfeerfoto 's gemaakt tijdens deze bijeenkomst:

Copyright: Arie Wapenaar
Foto: © Arie Wapenaar

Copyright: Arie Wapenaar
Foto: © Arie Wapenaar